Manisa Haberleri

Manisa'da yaşanan çiftlik cinayeti ile ilgili yeni gelişme yaşandı

Manisa’nn Şehzadeler ilçesinde hindi çiftliğinin ortağı olan Adem Maral 2 gün önce önce darp edilip daha sonra elleri ve ayakları bağlanarak başından av tüfeği ile vurulmuştu. Komşuları tarafından ölü bulunan cineyette yeni gelişmeler yaşandı.

1’DEN FAZLA PARMAK İZİ
İhbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edildi. Jandarmanın olay yerinde yaptığı incelemede, Maral’ın başından av tüfeğiyle vurulduğu, vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri olduğu belirlendi. Ayrıca olay yerindeki incelemede, 1’den fazla kişiye ait parmak ve ayak izleri tespit edildi. Maral’ın cesedi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

“ÇİFTLİKTE BEKÇİ OLARAK ÇALIŞAN KİŞİDEN ŞÜPHELENİLDİ”
Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatan Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, öldürülen Maral’ın 35 KZP 19 plakalı aracının kayıp olduğunu, çiftlikte bekçi olarak çalışan A.Ç.’nin (26) de ortalıklarda olmadığını tespit etti. Maral’ın otomobilindeki GPS’i takibe alan jandarma, aracın Alaşehir ilçesinde bulunduğunu belirledi. Bunun üzerine Manisa’dan Alaşehir ilçesine giden yol güzergahındaki kamera kayıtları incelendi. Şüpheli A.Ç.’nin yanında kız arkadaşı olduğu ileri sürülen Aleyna A. ile yol aldığı ve aracı bir süre sonra Alaşehir’de dağlık arazide terk edip, kaçtıkları belirlendi.

CİNSEL İSTİSMARDA BULUNMUŞ
Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri, şüpheli A.Ç.’nin sürekli irtibat halinde olduğu çiftlik çalışanı Ö.B.’nin de ifadesine başvurdu. Ö.B., ifadesinde, telefonda görüştüklerini doğruladığı A.Ç.’nin kendisine öldürülen Adem Maral’ın kız arkadaşı Aleyna A.’ya nitelikli cinsel istismarda bulunduğunu iddia edip, onu öldüreceğini söylediğini anlattı.

ÖZEL EKİP KURULDU
Jandarma, 50 kişilik özel sivil ekip kurdu. Şüpheli A.Ç.’nin cep telefonu sinyalleri, sosyal medya hesapları ile banka ve kredi kartı hesapları takibe alındı. Şüphelileri yakalama çalışmalarını Alaşehir ilçesinde yoğunlaştıran jandarma ekipleri, bu sabah drone ve iz takip köpeği ile şüphelilerin otomobili terk ettikleri kırsal Çarıkbozdağ Mahallesi’ndeki dağlık arazide yapılan aramada A.Ç. ve Aleyna A.’yı saklandıkları evde yakaladı. Jandarma, cinayette A.Ç.’ye yardım ettikleri ileri sürülen aynı evdeki K.C.Y. (23) ve S.D.’yi (27) de gözaltına aldı. S.D.’nin aynı zamanda saklandıkları evin sahibi olduğu belirlendi.

Gözaltına alınan 4 şüpheli, Manisalı İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. A.Ç.’nin, jandarmadaki ilk ifadesinde, Maral’ı kız arkadaşı Aleyna A.’ya nitelikli cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 

Bir yanıt yazın