GündemManisa Haberleri

Manisa Alaşehir’de rezalet! Türk Bayrağı yola serildi!

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri için yüzlerce metre uzunluğundaki Türk Bayrağı'nın dolaştırılması planlanırken yola serilmesi vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı. Bu olaya karşılık adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri için dolaştırılması planlanan yüzlerce metrelik üzerinde Atatürk’ünde bulunduğu Türk Bayrağı’nın yol serilmesi ve üzerinden araçların geçmesiyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Manisa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin ilanının 97. yıl dönümü öncesi Alaşehir ilçesinde Türk bayrağının ve Atatürk posterlerinin yola serilmesi ve üzerinden araçların geçmesiyle ilgili görüntülerin sosyal medyaya ve çeşitli yayın organlarına yansımasıyla ilgili çalışma başlatıldığı belirtildi.

SORUŞTURM BAŞLATILDI

Açıklamada “Olayın meydana gelmesinde ihmal ya da kusuru bulunanlarla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.” ifadesine yer verildi. Cadde boyu serilen bayrakların üzerinden araçların geçtiği anlar sosyal medyada gündem oldu. Bazı basın organlarında da yer alan görüntülere vatandaşlardan tepki içerikli yorumlar yapıldı.