GündemManisa Haberleri

Manisa alarmda! İl genelinde bir dizi yasak geliyor!

Koronavirüs salgınında yaşanan artışı önlemek amacıyla Manisa Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından bir dizi yeni yasak açıklandı.

Bir süre önce Koronavirüste düşüş gösteren vaka sayılarının özellikle dört günlük bayram tatilinin ardından artmasıyla yeni tedbirler geldi. Koronavirüs vaka sayısında en çok artış yaşanan illerden olan Manisa’da, yeni alınan kararla 65 yaş üstü vatandaşların saat 17.00 ve 20.00 saatleri arasında toplu taşıma kullanmaları yasaklandı. Ayrıca 65 yaş üstü vatandaşların semt pazarlarını kullanımına 17.30’dan sonra izin verildiği ve düğünlere katılmalarının yasaklandığı açıklandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, Manisa’da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların sadece birinci derece akrabalarının düğünlerine gidebilecekleri belirtildi.

Salgının artmasını önlemek amacıyla kent içindeki sosyal mesafe kurallarının daha sıkı denetimlere tabii olacağı belirtilen açıklamada;

“Yayaların yol ve kaldırımlarda sosyal mesafeyi koruyacak şekilde yürümelerine engel olmaları ve bunun virüsün yayılımının çoğalması nedenlerinden olmasından dolayı; her türlü ticari iş yeri ile konutların önünde bulunan yaya kaldırımlarına mal ve malzeme konulmasının yasaklanmasına, bu alanlardaki her türlü işgalinin engellenmesine, uygulamanın büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyeleri ile kolluk güçleri tarafından koordineli bir şekilde birlikte yapılmasına, 31.08.2020 tarihinden itibaren İlimizde personel ve okul servisi olarak kullanılan araçlarda uyulması gereken kurallara, ilgili mevzuat hükümleri ve Sağlık Bakanlığının yayımlamış olduğu Covid-19 Rehberleri maddelerine ek olarak araç içerisinde maske takılması zorunluluğunu ihlal edenlerin tespit edilmesi için, kayıt yapabilecek kamera takılmasına; kayıtların en az 30 gün süreyle saklı tutulmasına, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının önemine istinaden mesire, piknik, alanlarında oturma yerleri arasındaki mesafenin en az 4 metre olacak şekilde ayarlanmasının sağlanmasına oy birliği ile karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Manisa Valiliği tarafından alınan yeni tedbirler kapsamında en dikkat çeken yasak ise il genelinde bulunan kavşaklarda su, çiçek, simit vb. ürünlerinin satışının yasaklanması oldu. Bununla birlikte AVM, cadde, sokak gibi Umuma Açık yerlerde çeşitli broşür ve ilanların dağıtımı da yasaklandı.