Manisa Haberleri

Manisa Ahmetli’de 18 kişi mevlit yemeğinden zehirlenerek hastaneye kaldırıldı!

Manisa'nın Ahmetli ilçesinde tüm müdahaleye rağmen yasaklara uymayan vatandaşalar bir evde düzenlenen mevlite katılarak zehirlendi. 18 kişi Turgutlu Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde koronavirüs ile mücadele kapsamında taziye, mevlit gibi vatandaşların toplanması yönünde uyarılar gelse de yine yapılan uyarılar dikkate alınmadı.

ZEHİRLENDİLER

Mevlitin ardından konuklara tavuklu pilav ve ayran ikram edildi. Evlerine giden vatandaşlar mide bulantısı, karın ağrısı, ishal ve ateş gibi şikayetleri nedeniyle sağlık ekiplerine haber verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Rahatsızlanan kişiler sağlık ekipleri tarafından Turgutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. 18 kişinin getirildiği hastanede yapılan ilk incelemede, bu vatandaşların yedikleri yemekten zehirlendikleri belirlendi. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 18 kişinin tedavilerine devam ediliyor.

Bu arada olayla ilgili olarak, mevlitte ikram edilen tavuk ve pilavdan alınan numuneler incelenmek üzere labarutavara gönderildi. Soruşturma sürdürülüyor.