Gündem

Mamak, Etimesgut, Çankaya, Sincan, Mamak, Pursaklar, Yenimahalle ve Ankara’nın bu ilçelerinde evi olanlar: 42 Gün sonra…

Mamak, Etimesgut, Çankaya, Sincan, Mamak, Pursaklar, Yenimahalle, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Ayaş, Balâ, Beypazarı, Çamlıdere ve Ankara’nın diğer ilçelerinde evi olan vatandaşları ilgilendiriyor. 42 Gün kaldı. Vatandaşların 42 Gün sonra emlak vergisi ikinci taksit ödemelerini yapmaya başlamaları gerekiyor.

Türkiye’de ev sahibi binlerce vatandaş bulunuyor. Dairesi, müstakil evi veya villası bulunan vatandaşlar için emlak vergisi 2. Taksit ödemeleri için ise süre yaklaşıyor. Ankara’nın Mamak, Etimesgut, Çankaya, Sincan, Mamak, Pursaklar, Yenimahalle, Güdül, Haymana, Kahramankazan, Kalecik, Keçiören, Kızılcahamam, Ayaş, Balâ, Beypazarı, Çamlıdere ve diğer ilçelerinde evi olan vatandaşların taksit ödemelerini 1-30 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirmesi gerekiyor.

Gecikme zammı uygulanıyor


Vatandaşlar ödemelerini elektronik ortamda yapılabildiği gibi, belediyelerin ilgili birimlerine ya da banka şubeleri üzerinden de gerçekleştirebilirler. Bazı vatandaşlar ise internet sayfaları üzerinde “Emlak vergisi ödenmezse ne olur?” sorusunun cevabını araştırıyor. Ödeme durumunda olduğu halde ödeme yapmayanlara gecikme zammı uygulanıyor. Gecikme zammına maruz kalmak istemeyenlerin belirtilen tarihler arasında ödemelerini gerçekleştirmeleri gerekiyor.