Gündem

Maltepe, Ataşehir ve Kadıköy'de seçimle ilgili 32 ayrı soruşturma başlatıldı!

AK Parti ve MHP ile sandık sayımlarında suç şüphesi olacak durumlar olduğu gerekçesiyle ilçe seçim kurulu başkanlarının şikayeti üzerine başlatıldı. Açılan soruşturmalar kapsamında savcılık, ilgili ilçe seçim kurullarından ihbar edilen sandıklarla ilgili tutanakları ve çalışan görevlilerin kimlik bilgilerini istedi.  

100 KİŞİNİN ÜZERİNDEKİ VATANDAŞ ‘ŞÜPHELİ’ ADI ALTINDA SORUŞTURMAYA ÇAĞIRILDI

Savcılık bu kapsamda da bu ilçelerde görev yapan sandık kurulu başkanı ve üyeleri ile sandık sayım sonuçlarının veri girişini yapan görevlilerden oluşan 100’ün üzerinde kişiyi  “şüpheli” sıfatıyla ifadeye çağırdı. Bu kapsamda, 10 şüphelinin ifadesi alındı. Şüphelilere yöneltilen suçlama ise “görevi kötüye kullanma” ve “seçim kanununa muhalefet “

Savcılık, Maltepe İlçe Seçim Kurulu’nca ilçede görevlendirilen sandık başkanı ve üyeleriyle ilgili bir gazete haberine ilişkin de re’sen soruşturma başlattı. Anadolu Örgütlü Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosu’nca yürütülen soruşturma kapsamında, bu kişilerin sandık başkanı ve üyesi olma şartları taşıyıp taşımadığı araştırılacak.

Bir yanıt yazın