DepremlerEge HaberleriGündemİzmir HaberleriManşet

Mahalle mahalle duyuruldu, İzmir’de yaşayanlar depremden önce bunu bilin: Her vatandaşın e-Devlet’ten bakması gerekiyor!

Türkiye’deki her vatandaşı ilgilendiriyor. Vatandaşlar için e-Devlet sistemi üzerinden mahalle mahalle duyuruldu. Herkesin e-Devlet üzerinden buna bakması gerekiyor. Konum bilginizi girerek size en yakın acil toplanma alanları öğrenebilirsiniz.

Düzce Gölyaka’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem herkesi derinden yaraladı. Öte yandan deprem zamanlarında vatandaşların bilmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de acil toplanma alanları. İzmir’de yaşayanlar ve diğer illerde yaşayan vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden kendilerine en yakın acil toplanma alanını öğrenebilirler.

Yapmanız gereken çok basit


Bunun için ise vatandaşların yapması gereken çok basit. E-Devlet sistemi üzerinden, “Afet ve Acil Durum Toplanma Alanı Sorgulama” penceresinden İl, ilçe, mahalle, cadde bilgilerin girilmesi gerekiyor. Söz konusu bilgileri girdiğinizde mahallenize en yakın toplanma alanlarını öğrenebilirsiniz.