GenelGündemManşetPolitika

Macron’dan Avrupa’ya çağrı! Türkiye’ye karşı birlik olmalıyız!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa'nın Türkiye karşısında birleşmesi gerektiğini söyledi.

Doğu Akdeniz sorununda Yunanistan’ın yanında saf tutan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bölge hakkında yine gerilimi arttıracak açıklamalarda bulundu.

Yunanistan’ın yanında oldukları Doğu Akdeniz sorunu hakkında Macron; “Türkiye’ye karşı ortak bir ‘Avrupa tutumu’ oluşturmaya çalışacağız” dedi.

KATI VE GÜÇLÜ OLMALIYIZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Biz, Avrupalılar olarak, Erdoğan’a karşı katı ve güçlü olmalıyız. Tansiyonu yükseltmekten kaçınmak istiyoruz ancak Türkiye bazı alanlardaki niyetlerini netleştirmeli. Avrupa bir bütün olarak Türkiye ile ilgili olarak daha net ve daha birleşik bir pozisyonda olmalı.” ifadeleri ile konuşmasına devam etti.

Türkiye’nin bir NATO müttefiki olduğunu hatırlatan Macron, Doğu Akdeniz sorunu bağlamında Türkiye’nin bir Nato müttefiki gibi davranmadığını belirtti.

AÇIKLAMALARA TEPKİ ÖMER ÇELİKTEN GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada; “Macron ‘sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan’la’ demiş. Sömürgecilerin eski ve ahlaksız bir oyunudur bu. Halkları sömürmek içi sahte sevgi gösterisi sunar ama vatansever liderleri hedef alırlardı. Sömürgeci kafanın Cumhurbaşkanımızı hedef alması bizim için gururdur. Bizim sizin gibi sömürgeci kafalarla sorunumuz var Bay Macron. Acı çektirdiğiniz halklarla ve sömürmek istediğiniz halklarla insani ve kardeşlik bağımız var. O yüzden sizinle karşı karşıyayız. Tehdit dili kullandığınız ülke Türkiye’dir. Türkiye size en uygun cevapları verecektir. Siz Bay Macron burayı kolayca kandırabileceğiniz kabile devletleri ile karıştırmayın. Bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ile halkını ayırmaya kimsenin gücü yetmez. ‘Erdoğan ayrı, Türk halkı ayrı’ diyerek oynadığınız oyunu defalarca Afrika’da oynadığınızı biliyoruz” ifadelerini kullanarak Macron’a tepki gösterdi.