EkonomiGündemTeknoloji

Lükste göz kamaştırıcı son nokta! Uçan 5 yıldızlı otel

Lufthansa “gökyüzünün süper yatı” olarak nitelendirdiği uçağı Explorer’ı tanıttı. 5.2 milyar liralık Explorer, diskotek, spor salonu gibi sosyal alanlarıyla 5 yıldızlı konfor sunuyor.  Almanya’nın ulusal havayolu şirketi Lufthansa, “gökyüzünün süperyatı” olarak adlandırdığı, içinde diskotek, cam zemin ve balkon bulunan yenilenmiş uçağı “Airbus A330”ü tanıttı. Dubai Airshow’da resmi olarak tanıtılan “Explorer” adlı konsept uçağın 12 VIP yolcu taşıyacağı belirtilirken, Lufthansa Group’un bir parçası olan, bakım, onarım ve revizyon çalışmalarıyla tanınan Lufthansa Teknik, uçağın “beş yıldızlı bir otelin konforunu” sağladığını açıkladı.

Lufthansa yetkilisi Wieland Timm, Explorer ile zengin kullanıcıların istedikleri yere lüks bir şekilde seyahat etmelerini sağlayan süper yat tasarladıklarını söyledi. Timm, “İki hafta boyunca bir uçakta dünyanın etrafında uçuyorsanız, muhtemelen bir noktada parti yapmak da istersiniz” ifadelerinde bulundu.

Uçarak 5 yıldızlı otelde tatili

Öte yandan süper lüks uçakta, diskoteğin yanı sıra asfalttan 4 metre yükseklikte yolculara havalimanı ve çevresinin eşsiz manzarasını sunan bir balkon, otomobil garajı, dört yatak odalı süitler, spa, yoga stüdyosu, bar, konferans alanı, yemek bölümü ve spor salonu da bulunuyor. Uçağın merkezindeki salon alanı, gündüz ve gece gökyüzünü, mimari formları veya hareketli bir sualtı dünyasını gösteren duvarlara ve tavanlara yerleştirilmiş projeksiyon sistemine de sahip. Konsept için sipariş almaya hazır olduğunu belirten Lufthansa Teknik, ancak gerekli yenilemeyi tamamlamanın bir yıldan fazla sürebileceğini tahmin ediyor. Söz konusu uçağın fiyatıysa 325 milyon sterlin (5.2 milyar lira) olarak açıklandı.