Eğitim

Lise taban puanları belli mi? 2020 LGS kılavuzu yayınlandı mı? LGS puanına okul puanı eklenecek mi?

20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleşen LGS sınavının ardından öğrenciler ve veliler, lise taban puanlarını, kontenjan bilgilerini ve kılavuzun ne zaman yayınlanacağını araştırıyorlar. Peki, MEB kılavuz hakkında herhangi bir açıklama yaptı mı? 2020 nitelikli liselerin yüzdelik dilimleri belli mi? LGS puanına okul puanı eklenecek mi? Cevabı haberimizde…

Bu sene corona virüsü sonrası tedbirler ile birlikte 20 Haziran tarihinde LGS sınavı gerçekleştirildi. Bu kapsamda LGS sınavının olduğu gün kısıtlı sokağa çıkma yasağı uygulanırken, öğrenciler sınav binalarına maske takarak giriş yaptılar. Sınav sorularını cevaplarken ter döken ve onları okul kapılarında bekleyen aileleri şimdi alınacak puanları merak ediyorlar. Bu kapsamda öğrenci ve veliler tarafından internet sayfalarında “Lise yüzdelik dilimleri belli mi?” , “2020 LGS kılavuzu yayınlandı mı?” “LGS puanına okul puanı eklenecek mi?” sorularının cevapları araştırılıyor.

MEB tarafından LGS tercihlerine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı. 2019 yılında yapılan LGS sonuçları 24 Haziran’da açıklanmış, 25 Haziran tarihinde tercih kılavuzu yayınlanmıştı. Öğrenciler tercihlerini ise -12 Temmuz tarihinde yapmaya başlamıştı. Bu kapsamda 2020’de liselerin taban puanları henüz belli değil.

Ayrıca 2019 yılında yapılan LGS sınavında okul notu puana eklenmedi. Bu nedenle 2020 yılı içinde okul puanının etkili olmayacağı öngörülüyor.

2019 Yılı Merkezi Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ.