Eğitim

Lise öğrencileri için duyuruldu: 23 Mayıs tarihine kadar başvurmanız gerekiyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı lise öğrencileri için duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, lise öğrencileri arası erişebilirlik temalı kısa film yarışması için son başvuru tarihi 23 Mayıs 2022 olarak açıklandı. Yarışmada birincilik ödülü 6 Bin TL olarak bildirildi.

Erişilebilirlik konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla lise öğrencileri için yarışma duyurusu yapıldı.

Katılım Şartları

Yarışmaya Türkiye genelindeki Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel okullardaki lise öğrencileri katılabilir.

Yarışmaya katılım ücretsizdir.

Yarışmaya bireysel olarak katılım sağlanabileceği gibi grup olarak da katılım sağlanabilir ve her katılımcı/grup yarışmaya bir (1) eserle katılabilir.

Eser; başka bir yarışmada kullanılmamış, herhangi bir yerde yayımlanmamış, ödül almamış, başka bir eserden tamamen veya kısmen kopyalanmamış olmalıdır.

Her katılımcı/grup; kendi eseri için 6 haneli, sadece sayılardan oluşan bir rumuz belirleyecektir. Belirlenecek rumuzda aynı rakam yan yana üç kez kullanılmamalıdır.

Yarışmaya katılacak öğrencilerin velileri tarafından EK-1’de yer alan “Yarışmacı Başvuru Formu”nun doldurulması gerekmektedir. Yarışmacı Başvuru Formuna https://erisilebilirlik.aile.gov.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Yarışmaya gönderilen kısa filmlerde görünen kişiler tarafından, görüntülerinin çekilmesine ve yarışmaya gönderilmesine; kısa filmin görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayımlanmasına izin verildiği kabul edilir.

Ön Kurul, Değerlendirme Kurulu ve bunların birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz.

Yarışma şartnamesine uygun olmayan eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

Teknik Şartlar

Yarışmaya katılacak kısa filmin süresi en az 1 dakika, en fazla 3 dakika olmalıdır.

Yarışmaya katılacak kısa filmler fotoğraf makinesi, cep telefonu, video kamera vb. olanaklardan yararlanılarak çekilebilir.

Kısa filmlerde konuşma olacaksa, filmde bulunan tüm konuşmalar Türkçe dilinde olmalı ve Türkçe altyazı bulunmalıdır.

Yarışmaya Türk İşaret Dili ile çekilmiş kısa film ile katılım sağlanabilir. Türk İşaret Dili ile çekilmiş kısa filmde bulunan tüm konuşmalar için Türkçe altyazı bulunmalıdır.
Yarışmaya katılan kısa filmler Full HD formatta (1920×1080 çözünürlükte) olmalı ve dosya uzantısı H264/MP4 olarak hazırlanmalıdır. Filmin dosya büyüklüğü 900 MB’ı aşmamalıdır.

Çekimleri telefon ile yapacak yarışmacılar 16:9 formatında (yatay) olarak çalışacaklardır.

Film çalışmalarının üzerinde ya da başında, katılımcının/grubun ismi veya logosu kesinlikle bulunmayacaktır. Filmin sonundaki siyah ekrana rumuz ve film ismi ile varsa alıntı yapılan kişi, müzik vb. belirtilecek ve tüm bu bilgiler katılımcı/grup tarafından eklenecektir.

Kısa film içerisinde tercihe bağlı olarak fon müziği kullanılabilir ancak telif hakları doğuran “müzik” kullanılmış ise söz yazarı, besteci vb. filmin sonundaki siyah ekranda belirtilmelidir. Konuyla ilgili sorumluluklar yarışmacılara aittir.

Filmin hiçbir bölümünde reklam içerikli veya bir sponsora ait olabilecek logo ve herhangi bir markayı temsil edebilecek görsel ve sesli içerik kullanılamaz ve bu tür görüntüler varsa uygun yöntemlerle görünmez hale getirilmelidir.

İçerikte yer alan gerçek ve tüzel kişiliklerden, özel mekânlar ve benzeri yerlerden kaynaklanan hukuki durumlardan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sorumlu değildir.

Ödül ne kadar?

Yarışmada birincilik ödülü 6 Bin TL, ikincilik ödülü 4 Bin TL, üçüncülük ödülü ise 2 Bin TL olarak açıklandı. Öğrenciler hazırladıkları eseri, son tarihe kadar okul yönetimine teslim edebilirler.