Eğitim

Lise öğrencileri dikkat: Bu bölümü okuyanlara asgari ücret tutarında para veriliyor!

Milyonlarca lise öğrencisi hangi bölümü okuyacağına karar veremiyor. Bu nedenle iş garantili meslek araştırmaları yapılıyor. İstanbul Tekstil Ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamalara göre, Tekstil mühendisliği okuyan öğrencilere asgari ücret tutarında burs veriliyor. Ayrıca eğitim bursundan faydalanan öğrencilerin tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalarda en az 5 yıl süre ile istihdam edilmesine yardımcı olunacak.

Son yıllarda tekstil mühendisi ihtiyacının karşılanması için çeşitli açıklamalar yapılmaya başlandı. Bu kapsamda İstanbul Tekstil Ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği verilen burslar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bursun başarı kriterleri

Öğrencinin üniversiteye girişte başarı sıralamasının tekstil mühendisliği için ilk 80.000 içerisinde olması,

İlk 5 tercihinden birinin “ Tekstil Mühendisliği” olması ve bu tercihlerinden birine yerleşmiş olması,

Her yıl 4 üzerinden 2,5 (100 üzerinden en az 65) genel not ortalamasına sahip olması gerekmektedir.

Üniversitede sınavında İlk 20 Bine giren ve teksil mühendisliği seçen öğrencilere asgari ücret, 20 – 50 bin arasında olanlara asgari ücretin %70’i ve 50 – 80 bin arasında olanlara ise asgari ücretin %50’si burs olarak veriliyor.

Okul bittikten sonra öğrencilere iş desteği hakkında şu ifadeler kullanıldı:

Burs projemizin en önemli sebeplerinden bir tanesi, Türkiye genelinde faaliyet gösteren on binlerce ihracatçı firmamızın nitelikli tekstil mühendislerine ulaşamamasından kaynaklanmaktadır. Öğrencilerimiz okul bittikten sonra iş bulamamaları durumunda Türkiye genelinde faaliyet gösteren herhangi bir Tekstil ve Hazırgiyim İhracatçı Birliğine başvurmaları halinde tüm desteğin sağlanacağını taahhüt ediyoruz.