Ekonomi

LGS’ye girecek öğrenciler dikkat: Bakan Selçuk son dakika açıkladı!

Bu sene LGS sınavına girecek olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamada bulundu. Resmi sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Selçuk, örnek soruların erişime açıldığını bildirdi.

Bu sene liseye hazırlanan öğrenciler için Bakan Selçuk önemli bir duyuruda bulundu.

Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Bakan Selçuk şu ifadeleri kullandı:

LGS’ye hazırlık sürecinde Mayıs ayı örnek sorularıyla öğrencilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Örnek sorularımızı http://meb.ai/vw48Bq ’de erişime açtık. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum, daima sizinleyiz gençler.

MEB resmi internet sayfasından yapılan açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:

Mayıs ayı örnek sorularında, daha önceki yayınlarda olduğu gibi Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından onar; T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından beşer soru olmak üzere toplam 45 soru yer alıyor.

Mayıs ayı örnek soruları ile beraber 2018 Ekim ayından itibaren 8. sınıf öğrencilerine sunulan örnek soru sayısı 1.105’e ulaştı.

Örnek sorular, 6 Haziran 2021’de gerçekleştirilecek Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezî Sınav’a yönelik olarak öğrencilere destek sağlamak amacıyla her ay yayımlanıyor.

Ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca yayımlanan örnek sorulara meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinden erişilebiliyor.
Mayıs Ayı Sayısal Bölüm Örnek Soruları için tıklayınız.
Mayıs Ayı Sözel Bölüm Örnek Soruları için tıklayınız.