EğitimGündem

LGS sınavı zor muydu kolay mıydı? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bu yıl 1 milyon 600 bin öğrenci koronavirüs salgını nedeniyle farklı bir sınav heyecanı yaşadı. LGS sınavının sona ermesinin ardından 'LGS sınavı zor muydu kolay mı?' sorusu merakla araştırılıyor. Soruları yanıtlayan öğrenciler kaç puan alacaklarını merak ediyorlar. İşte, LGS sınav yorumları...

LGS sınavının sona ermesinin ardından ‘LGS sınavı zor muydu kolay mı?’ sorusu merakla araştırılıyor. Bu yıl 1 milyon 600 bin öğrenci koronavirüs salgını nedeniyle farklı bir sınav heyecanı yaşadı. Sınavın ardından öğrenciler LGS yorumlarına bakarak doğrularını yanlışlarını anlamaya çalışıyorlar. Peki LGS soruları zor muydu kolay mıydı? LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LGS sınav yorumları araştırılan konular arasında yer alıyor. 20 Haziran’da düzenlenen LGS iki oturum şeklinde yapılıyor. Sınavın ilk oturumu olan sözel bölüm 09:30’da başladı ve adaylar 75 dakika süre verildi. Sayısal sınavı ise 11:30’da başladı ve sona erdi.

SORU KİTAPÇIKLARI NE ZAMAN DAĞITILACAK?

Daha önce, sınavdan bir saat sonra öğrencilere dağıtılan soru kitapçıkları, bu yıl corona virüs tedbirleri kapsamında olası bir kargaşaya olanak verilmemesi için 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

LGS ZOR MUYDU KOLAY MIYDI?

Sınav soruları ile ilgili yorumlar yapıldıkça haberimiz içerisine eklenecektir.

Berkan: LGS 2020’ den sonra hiç bir şey gözüktüğü gibi değil

Sıla: LGS’ye girenler kolay diyor olan yine 2004’lüye oldu bir köşede ağlıyorum

İrem: LGS soruları çok zordu hele İngilizce ve matematik…

Furkan Kara: #LGS2020 bir sene önce tarihin en kolay teogu bir sene sonra lgs kolay geliyor naptik anlamıyorum ki nedir bu 2004 düşmanlığı

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

LGS sonuçları 16 Temmuz’da erişime açılacak.

LGS SORULARI NASIL OLUYOR?

Birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır. Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.