GenelGündemPolitika

Laikliğin Anayasadan Çıkarılma Önerisine CHP’den Tepki! “Kendisine Bir Görev Verilmiş!”

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Eski AK Parti Milletvekili Resul Tosun’un laikliğin anayasadan çıkarılmasına ilişkin önerisine: “Anlaşılan kendisine bir görev verilmiş. Şu anda milletin gerçek gündemini karartmak üzere başlatılan spekülasyonda ona da bir rol biçilmiş. Şunu açıkça ifade edeyim. Milletin gerçek gündemi bu tartışılan konular değildir. Bu milletin gerçek gündemi işsizliktir, pahalılıktır, yoksulluktur.” açıklamalarında bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak CHP Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı’nın ardından bir dizi açıklamalarda bulundu.

“Eski AK Parti Milletvekili Resul Tosun’un laikliğin Anayasadan çıkarılmasına ilişkin bir önerisi oldu. Değerlendirmeniz nedir?” sorusuna Öztrak:

“Resul Bey tecrübeli bir siyasetçidir aynı zamanda. Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilemez olduğunu, değiştirilmesinin teklif dahi edilemeyeceğini bilir. Ama anlaşılan kendisine bir görev verilmiş. Şu anda milletin gerçek gündemini karartmak üzere başlatılan spekülasyonda ona da bir rol biçilmiş. Şunu açıkça ifade edeyim. Milletin gerçek gündemi bu tartışılan konular değildir. Bu milletin gerçek gündemi biraz önce anlattığım işsizliktir, pahalılıktır, yoksulluktur. Ama maalesef bunun üstünü karartabilmek için Erdoğan hükümeti elinden geleni ardına koymamaktadır. Biz bunlara takılmayacağız.” ifadelerinde bulundu.