Eğitim

KYK bursları iptal mi oldu? En geç 1 ay içinde…

KYK bursu alan öğrencileri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. KYK Genel Müdürlüğü, KYK YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilere kredi ve burs ödemesi yapılmayacağını açıkladı. Öğrencilerin eğitim durumu değişikliğini en geç bir ay içerisinde bildirmeleri gerektiği hatırlatıldı!

Türkiye’de üniversite okuyan öğrencileri ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. KYK Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilere burs/kredi ödemesi yapılmayacak. Bu kapsamda öğrencilere eğitim durumlarındaki değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde bildirmeleri gerektiği hatırlatıldı.

Öğrenciler eğitim bilgilerini e-devlet nakil başvuru ekranı üzerinden güncelleyebilirler.

KYK Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki değişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür. YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilerinizi e-devletten takip edebilirsiniz. İyi günler dileriz. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü”