Ege HaberleriEkonomiGündemİzmir Haberleri

Kutular evinize gelirse almak zorundasınız: 18-65 Yaş arasındaki vatandaşlar ve 65 yaşını doldurmuş vatandaşlar için duyuruldu!

18-65 Yaş arasındaki vatandaşlar ve 65 yaşını doldurmuş vatandaşlar için duyuruldu. Kapınıza bu kutular gelecek. Ancak kutuları almak isteyenlerin öncelikle başvuruda bulunması gerekiyor. Öte yandan kutuları 3 ay almayanların hizmetine son verilebileceği ifade ediliyor.

Özellikle kış aylarında ihtiyaç sahibi birçok vatandaş yapılan yardımları merak ediyorlar. Kuru gıda yardımlarından faydalanmak isteyenler için Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) internet sayfası üzerinden şartları açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, 81 il merkezinde kuru gıda yardımı veriliyor. Yurtiçi kuru yardımı hizmetine başvuruda, çalışabilecek durumda olan 18-65 yaş arasındaki kişilerden Türkiye İş Kurumu iş başvurusu kaydı istenir.

Kuru gıda yardımı şu hallerde kesilebilir

VGM açıklamasına göre, söz konusu yardıma hak sahibinin ölümü, muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması, bilgi verilmeksizin 3 ay paketin teslim alınmaması halinde hizmete son verilir. Yurtiçi kuru gıda yardımı hizmetinden yararlanma süresi aralıksız 5 yıl ile sınırlıdır. 5 yılın sonunda hizmetten yararlanılmaya devam edilmek isteniyorsa yeniden başvuru yapılabilir.

Kuru Gıda Yardımından Yaralanabilecekler:

1. Sosyal güvencesi bulunmayan veya hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar,
2. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

İzmir’den kuru gıda paketi almak isteyenler

İzmir’de kuru gıda paketleri için başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, başvurularını “Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formu”nu doldurmak suretiyle Bölge Müdürlüklerine şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabilirler.

İzmir’de  VGM Bölge Müdürlüğü Bilgileri

İZMİR; MANİSA; (0232)-4415292 (0232)-4410793 (0232)-4418962
Fevzi Paşa Bulvarı No: 4 – 35250 Konak/İZMİR