Kütahya Haberleri

Kütahya’da vaka sayısı artan mahalle karantinaya alındı!

Koronavirüsle mücadele kapsamında uygulanan karantina kararları devam ediyor. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle bir mahalle karantinaya alındı. Mahalleye giriş-çıkışlar kapatıldı. 

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan karantina kararları devam ediyor. Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde koronavirüs vakalarının artması nedeniyle Orta Mahalle karantinaya alındı. Mahalleye giriş-çıkışlar kapatıldı.

KORONAVİRÜSLÜ KADIN NİŞANA KATILDI

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik beldesinde koronavirüs olduğu tespit edilen 9 kişiden bir kadının katıldığı nişandaki 45 kişinin testleri sonuçlandı. Çok sayıda pozitif vaka görülmesi üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca vakaların görüldüğü Orta Mahallesi karantinaya alındı.

Jandarma ekiplerince karantinadaki mahallenin giriş çıkışlarına güvenlik şeridi ile demir bariyerler konuldu. Tepecik Belde Belediye Başkanlığı hoparlörlerinden de artan vaka sayılarına ve mahalledeki karantinaya dikkat çekilerek uyarı anonsları yapıldı.

Anonslarda “Tavşanlı Kaymakamlığından İlçe HIfzısıha Kurulu 23 Haziran 2020 kararı ile Tepecik Beldesi Orta Mahallesi bugünden itibaren 14 gün süre ile karantina altına alınmıştır. Mahalle sakinlerinin özel ihtiyaçlarının mahalle muhtarlığı vasıtasıyla karşılanacaktır. Mahalle sakinlerinin sağlık ihtiyaçları için 112 Acil servisi aramaları gerekmektedir. Diğer mahallelerdeki vatandaşlarımızın ise mecbur kalmadığı sürece dışarı çıkmamaları gerekmektedir” denildi.