Kütahya Haberleri

Kütahya’da 50 berberin koronavirüs test sonuçları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz haftalarda kuaför ve berberlerin açılma tarihini duyurasının ardından Uşak'ta 26 berberde koronavirüs çıkmıştı. Bunun üzerine Kütahya'da 50 berbere yapılan koronavirüs test sonucu belli oldu. İşte detaylar...

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde berberleri denetleyen doktorun koronavirüse yakalanmasının ardından 50 berbere karantinaya alınmasının ardından test yapıldı.

TEST SONUCU BELLİ OLDU

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde normalleşme sürecinde açılan berberleri denetleyen ekipte yer alan doktorun Covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alınan 50 kişiden 35’inin testi negatif çıktı. Diğer 15 kişinin test sonuçlarının da bugün belli olacağı belirtilirken, Kaymakamlık, karantinaya alınan berberlere biner lira yardımda bulundu.

DOKTORUN TEST SONUCU POZİTİF ÇIKTI

Tavşanlı ilçesinde, koronavirüs salgını nedeniyle bir süreliğine kapatılan berber ve kuaförler geçen hafta normalleşme süreciyle birlikte yeniden açılarak hizmet vermeye başladı. İlçede faaliyet gösteren yaklaşık 100 kadar berber dükkanını denetleyen ekipte yer alan doktorda, belirtiler görülmesi üzerine yapılan Covid-19 testi pozitif çıktı. İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı görevlilerce yapılan filyasyon çalışmasında doktorun 50 kadar berber ve çalışanının denetlenmesine katıldığı belirlendi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararınca berber ve çalışanlar 14 günlük ev karantinasına alınarak test yapıldı.

35 BERBERİN TEST SONUCU NEGATİF

Şu ana kadar sonuçlanan 35 kişinin testi negatif çıktı. Diğer 15 kişinin testlerinin de bugün sonuçlanacağı bildirildi. Tavşanlı Kaymakamlığı, 50 gün kapalı kaldıktan sonra bu kez de karantinaya alınan 50 kadar berbere biner lira sosyal yardımda bulundu. Berberlerin ihtiyaçlarının da Vefa Sosyal Destek Grupları’nca karşılanacağı belirtildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Kurul kararınca karantinaya alınanlar arasında yer alan Tavşanlı Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Onur Düvenli, karantina nedeniyle müşterilerinin tedirginlik yaşadığını belirterek, “Denetleme ekibindeki doktor Covid-19 testi pozitif çıktı ve benim de aralarında bulunduğum 50 berber şu an 14 günlük karantinaya alındık. İlk sonuçlara göre 35 arkadaşımızın testi negatif çıktı. Kalanların da bugün sonuçları belli olacak. Bu anlamda bir tehlike olmadığını ve müşterilerimizin de rahat olmasını istiyoruz. Önümüzdeki hafta karantinada berberlere yeniden test yapılacak ve koronavirüs durumları tekrar kontrol edilecek. Karantinadan sonra iş yerlerimizi açıp, müşterimize hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.