Ekonomi

Kurbanlık alacaklara TESK Başkanı’ndan flaş uyarı!

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den flaş bir uyarı geldi. Palandöken kurbanlık satın alınırken oluşabilecek mağduriyetlere karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Bu sene corona virüsü salgını nedeniyle Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmişti. Ancak Kurban Bayramı’nda kısıtlama bulunmuyor. Yine de yetkililer tarafından vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunuluyor. Bayrama sayılı günler kala Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken kurbanlık alacaklara uyarıda bulundu.

Kurban pazarına giderek alın

Salgın nedeniyle internetten kurbanlık alışverişi yapmaya yönelen vatandaşları uyaran Palandöken, “Bu yıl yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle kurban pazarlarına gitmeden internet üzerinden kurbanlık almayı düşünen vatandaşlarımız dikkatli olmalı. Geçmiş yıllarda internetten kurbanlık alanların yaşadığı sıkıntıların tekrar etmemesi için hayvanın kurbanlık şartlarını sağlayıp sağlamadığı mutlaka kontrol edilmeli. Vatandaşlar mağdur olmamak için kurbanlıklarını internet üzerinden değil, kurban pazarına gidip, görerek satın almalı” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcılara karşı önlem alınmalı

Kurban Bayramında doğru hayvanın kurban edilmesinin önemine vurgu yapan Palandöken, “Yanlış hayvanın kurban edilmesinin yanı sıra parayı verdikten sonra ne kurbanlık kesim yerinin ne de kurbanlığın ortada olduğu durumlarla bile karşılaşılabiliyor. Başta Ticaret, İçişleri bakanlıkları olmak üzere ilgili tüm bakanlıklar bu tarz dolandırıcılara karşı gerekli önlemleri almalı.” açıklamasında bulundu.