Gündemİzmir Haberleri

Kurban Bayramını İzmir’de geçirecekler dikkat: Hane başına 300 TL dağıtılacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi internet sitesi üzerinden Kurban Bayramı açıklaması yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardımda bulunacağını duyurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi 40 milyon liralık destek ödemesini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracağı duyuruldu.

GIDA PAKETLERİ DAĞITILACAK

Bayramda nakdi desteklerin yanı sıra ayni destekler de devam edecek. 40 bin ihtiyaç sahibi haneye içerisinde temel mutfak ihtiyaçlarının yer aldığı gıda paketi desteği sağlanacak. Dağıtımına başlanan gıda paketleri, bayram sonrasında da ulaştırılmaya devam edecek. 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi 7 bin haneye ise içinde kavurma ve kemik suyu konservelerinin yer aldığı gıda paketleri ulaştırılacak.

3 bin 300 şehit yakını ve gaziye ise yine Kurban Bayramı öncesi 300 lira nakit desteği ve gıda paketi desteği verilecek. Ayrıca Büyükşehir’den sosyal yardım alan ailelerin şehir dışında okuyan çocuklarına otobüs bileti desteği kapsamında toplam 3 bin 403 öğrenciye 350 liradan 1 milyon 182 bin lira kaynak ayrıldı.
Böylece İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022 Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi yurttaşlara toplamda 40 milyon lira tutarında ayni ve nakdi destek sağlamış olacak.