Ekonomi

Kurban Bayramında Vatandaşlara 500 Lira Cep Harçlığı ! Resmi Açıklama Yapıldı

Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara 500 lira cep harçlığı verileceğine ilişkin haberler gündeme geldi. Ramazan Bayramı öncesinde de gündeme gelen bu konu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı.

Kurban Bayramının yaklaşması ile birlikte bazı basın yayın organlarında milyonlarca kişiyi ilgilendiren haberler yer almaya başladı. Buna göre Kurban Bayramında vatandaşlara 500 lira bayram harçlığı verileceği belirtilmişti. İçişleri Bakanlığı tarafından bu konu hakkında bir açıklama yapıldı.

GIDA VE MADDİ YARDIM

İçişleri Bakanlığı tarafından Açık Kapı adlı sistem vatandaşların kullanımına açılmıştı. Yapılan başvurular Valiliklere , Kaymakamlıklara bildiriliyor ve bu sistem üzerinden başvuru yapan vatandaşların durumları incelenerek yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar belirleniyor. Bu kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gıda ve maddi yardımlar yapılıyor.

Açık Kapı üzerinden bayram harçlığı ile ilgili bir duyuru yapıldı. Söz konusu duyuruda Sosyal medya üzerinden yayılan “Açık Kapı” hizmeti üzerinden başvurulması durumunda, bayram harçlığı benzeri sosyal yardımların yapılacağı yönündeki haberlerin asılsız olduğu vurgulandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI YALANLADI

Konu ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medya üzerinden yayılan “Açık Kapı” hizmeti üzerinden başvurulması durumunda, bayram harçlığı benzeri sosyal yardımların yapılacağı yönündeki haberler asılsızdır. “Açık Kapı” birimlerinin yardım dağıtmak, sosyal destek ödemesi gerçekleştirmek gibi bir görevi bulunmamaktadır. Bu şekildeki asılsız haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.”

İşte Bakanlıktan yapılan paylaşım: