Gündem

Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Hakkında Cumhurbaşkanlığından Yeni Açıklama

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptığı açıklamalarında Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İbrahim Kalın açıklamalarında 10 - 12 günlük süreçte değerlendirme yapılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın NTV’deki Özel Röportaj programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın burada yaptığı açıklamalarında Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İbrahim Kalın Kurban Bayramı tedbirleri ve sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıp uygulanmayacağı hakkında açıklamalarda bulundu. Kalın açıklamalarında bayrama 12 gün süre kaldığını ifade ederek ilerki günlerde değerlendirme yapılacağını önümüzdekli 10 12 günlük dönemin önemli olduğunu ifade etti.

KURBAN BAYRAMINDA YASAK OLACAK MI?

Konu ile ilgili olarak İbrahim Kalın’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Şu anda sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili verilmiş kesin bir karar yok. Cumhurbaşkanımızın da evvelsi gün ifade ettiği gibi Kurban Bayramı’nda insanlara ‘Evlerinizde oturun’ demek çok kolay değil ama öbür taraftan da hiçbir şey olmamış gibi hareket etmek de mümkün değil.

“DAHA DA AZ OLMASI LAZIM”

Hele bir de kurban kesimi söz konusu olduğu için hijyen şartlarına daha bir dikkat edilmesi gereken bir bayramdan bahsediyoruz. Önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanımızın, Bilim Kurulu’nun bu konuyla ilgili değerlendirmelerine Cumhurbaşkanımız bakacak. Biraz da önümüzdeki 10-12 gün içerisindeki vaka sayısında, entübe olan, iyileşen insan sayısı ile vefat sayılarındaki gelişme trendini de göreceğiz. Şu anda iyi bir yolda ilerliyoruz. 1000’in altına indik, 3 rakamlı hanelere düştük vaka sayısında ama bu da yeterli değil, daha da az olması lazım.

“DEĞERLENDİRME YAPILACAK”

Ölüm sayısında da bir düşme var ama hala 15 ila 20 arası günlük değişiyor. Bütün bu verileri dikkate alarak bir değerlendirme yapılacak.”

İbrahim Kalın açıklamalarının devamında kurban kesimiyle ilgili ilan edilen kurallara uymanın önemli olduğunu belirterek son yıllarda kurban kesiminde iyi bir hijyen standardı geldiğini, kurban kesiminin daha hijyen ortamlarda yapıldığını, bu yıl buna biraz daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.