Gündem

Kurban Bayramında Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması Geldi ! Yeni Önlemler Gelecek

Cumhurbaşkanlığı tarafından Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı hakkında bir açıklama yapıldı. Ayrıca yapılan açıklamada yeni önlemlerin alınacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi’ye önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıklamalarında Kurban Bayramında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağına ilişkin kesin bir bilgi verdi ve yeni önlemlerin geleceğini belirtti.

KURBAN BAYRAMINDA YASAK OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay söz konusu açıklamalarında Kurban Bayramında sokağa çıkma kısıtlaması veya seyahat yasağı getirilmeyeceğini belirtti. Ayrıca Fuat Oktay açıklamalarında Kurban Bayramına yönelik önlemlerin bir sonraki kabine toplantısında görüşüleceğini Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleri alındıktan sonra uygulanacak tedbirlerin belirleneceğini vurguladı. Açıklamalarında kurban kesimiyle ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını belirten Fuat Oktay corona virüsü öncesinde olduğu gibi kalabalık yerlerde, hijyen kuralına uyulmayan kurban kesimine izin verilmeyeceğini ifade etti.

KURBAN KESİMİ İÇİN YENİ SİSTEM

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak. Eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bayramlaşmalar yaşanmayacak. Ama kurban kesilecek. Kurban kesimiyle ilgili tedbirler alınacak. Hijyene dikkat edilmesi ve kalabalıkların oluşmaması için kurban kesimine bir sistem getirilecek.”