EkonomiGündem

Kritik saat belli oldu: Emekli vatandaşlar için açıklanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Kabine Toplantısı yapılacağı bildirildi. Cumhurbaşkanı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında milyonlarca emekli vatandaşın merak ettiği konularda konuşulacak.

MASADAKİ BAŞLIKLAR;

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında, Türkiye’nin iç ve dış siyasi meseleleri ile ekonomiye dair gelişmeler ele alınacak. Toplantının ardından milyonlarca emeklinin merak ettiği konu da yanıt bulacak. Başkan Erdoğan’ın toplantının ardından alınan kararları canlı yayında duyurması bekleniyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırılarının değerlendirileceği toplantıda, emeklilerin bayram ikramiyesine yapılacak artışın da açıklanması bekleniyor.

Yıl sonu enflasyon rakamları oranında artış yapılması, 1100 lira olan ikramiye tutarının 1500 liraya yükselmesi bekleniyor.

Kabine toplantısı kararları için gözler Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a çevrilirken, toplantıda koronavirüs salgınıyla ilgili vaka sayıları, aşılama çalışmaları, yerli aşı Tukovac’ın etkileri ve salgın önlemlerine ilişkin yeni kararların açıklanması da gündemde.