Gündem

Kritik kısıtlama açıklaması yapıldı: İhtiyacımız çok yüksek

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, corona virüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve kısıtlamalara ihtiyacın çok yüksek olduğunu belirtti.

KISITLAMA İHTİYACI ÇOK YÜKSEK

Tükek açıklamalarında kısıtlamalar ile vaka sayılarının düştüğünü belirtti ve bu durumun toplumun kısıtlama ihtiyacının çok yüksek olduğu anlamına geldiğini belirtti ve kısıtlama ile vaka sayısındaki azalmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Açıklamalarında vaka sayısında azalma, bize ağır hasta ve ölüm sayısındaki azalmaları da birlikte getireceğini belirten Tükek vaka sayısında ne kadar çok artış olursa, toplumda bu hastalığı ağır geçirecek ve ölecek kişilerin yakalanma riski arttığını vurguladı.

“BİZİM YAPMAMIZ GEREKEN EN ÖNEMLİ ŞEY…”

Konu ile ilgili olarak Tükek açıklamalarında “Bizim yapmamız gereken en önemli şeylerden biri, vaka sayısındaki azalmayı sağlamak. Aşılar oluşana kadar, toplumsal bağışıklığı elde edene kadar, bu şekilde kısıtlama ve kurallara uyarak elde etmemiz gerektiği artık çok aşikar.” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

“Bunu bir yıl içinde iyi öğrendik. Bizim yapmamız gereken de aşıların yayın olarak uygulanacak Mart ayının sonuna kadar bu kurallara uymak ve mümkün mertebe uygulamak”