Gündem

Kritik gün: Yasaklar kalkacak mı? Restoran ve kafeler, sokağa çıkma yasakları…

Son dakika… Türkiye’de koronavirüsle mücadelede kritik döneme giriliyor. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan Kabine toplantısında normalleşmeye ilişkin kararlar belli olacak. Kritik toplantının masasındaki konular öncelikle yüz yüze eğitim, sokağa çıkma kısıtlamaları ile kafe ve restoranların durumu. Gözler toplantının ardından alınacak kararlara çevrildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık edeceği toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca brifing verecek ve koronavirüs sürecindeki son durum hakkında bilgilendirme yapacak. Bakan Koca ayrıca, Bilim Kurulu’nun aldığı tavsiye kararları da toplantıda bildirecek. Toplantıda düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre kararlar alınacak. Kritik toplantıdan çıkan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak.

MASADAKİ KONULAR

Türkiye’nin merakla beklediği toplantının en önemli gündem maddesi şüphesiz ki kademeli normalleşme sürecinde alınacak kararlar. Kritik toplantıda yüz yüze eğitime geçiş süreciyle ilgili kararların alınması bekleniyor. Ayrıca hafta içi ve hafta sonu yasaklarının gevşetilmesi ya da saatlerinin değişmesi de gündemde. En önemli konularda biri de kafe, lokanta ve restoran gibi işletmelerin durumu. Öte yandan 65 yaş üstü ile 20 yaş altı için hafta içi uygulanan kısıtlamaların da kademeli olarak kaldırılması görüşülecek.

KAFE VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Riskin düşük olduğu illerde bu hafta itibariyle kafe, lokanta ve restoranların tedbirli, mesafeli, sınırlı kapasite ve HES kodu şartıyla açılmasına dönük karar alınması planlanıyor.

NORMALLEŞMEYE EN YAKIN İLLER

Bilim Kurulu’nun kararları doğrultusunda bu kapsamda vaka sayısı bakımından düşük riskli iller grubunda yer alan Batman, Hakkari, Iğdır, Şırnak ve Muş, normalleşmeye en yakın şehirler olarak sıralanıyor.