Ekonomi

Kritik Değerlendirme ! Dördüncü Faz İle Ailelere 1250 Lira Ödeme

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından pandemi sosyal destek üçüncü faz ödemeleri ile ailelere 1000 lira ödeme yapılıyor. Bunun yanı sıra bu destek ödemeleri hakkında değerlendirme yapıldı ve dördüncü faz ödemeleri kapsamında ailelere 1250 lira ödeme yapılacağı ifade edildi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından üçüncü faz destek ödemeleri kapsamında ailelere 1000 lira destek ödemesi yapılıyor. Bu destek ödemesi için başvurular e-Devlet üzerinden hala devam etmektedir. Aynı sayfa üzerinden başvuru yapılabilir ve yapılan başvurunun sonucu görüntülenebilir.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

Ancak bazı kişilerin başvuruları alınmayacak. Bu doğrultuda Bakan Selçuk bir açıklama yaptı ve başvuru yapamayacak olan kişiler şöyle oldu:

Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar e-Devlet’e giriş yaparak Pandemi Sosyal Destek yazarak başvurularını gerçekleştirebileceklerdir. Bunun yanı sıra başvuru yaptığı halde bekleyen vatandaşlar başvuru sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını yani başvuru sonuçlarını aşağıdaki link üzerinden sorgulayabilirler.

Başvuru ve Sonuç Sorgulama İçin TIKLAYIN.

1250 LİRA OLABİLİR

Bunun yanı sıra pandemi sosyal destek ödemeleri hakkında kritik bir değerlendirme geldi. Uzmanlar tarafından yapılan değerlendirmede dördüncü faz destek ödemelerinin devreye alınacağı ve bu ödemelerin 1250 lira olacağı iddia edildi.

Uzmanlar, 4. faz pandemi sosyal desteklerine başvuru kriterlerinin sıkılaştırılacağını tahmin ediyor. 1250 TL 4. faz pandemi sosyal desteklerinde kriterlerin azaltılmasıyla, başvuruların kabul olması halinde yapılacak ödeme tutarında da artış beklediğini iddia etti.

Ancak bu konuda resmi bir açıklama yok. Bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.