Ekonomi

Kripto Paraya Bir Darbe Daha! ABD Masaya Oturacak!

Kripto para arka arkaya darbe almaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanında milyonlarca yatırımcı elde eden sanal para son dönemde dikkat çeken yatırım araçlarından biri olmaya devam ediyor. Ancak birçok ülkede yasak kararı alınan kripto para için zorlayıcı günler yolda gibi gözüküyor. Amerika Birleşik Devletleri, kripto para için masaya oturmaya karar verdi. İşte detaylar…

Kripto Para İncelenecek!

Milyonlarca kullanıcıya sahip olan ve önemli yatırım araçlarından biri haline gelen kripto para, son dönemde Çin, Hindistan, Rusya ve Pakistan tarafından alınan yasak kararlarıyla gündemdeydi. O ülkelerde yasaklanan kripto para birimleri ise son dönemin en düşük ibresini görmüştü.

ABD geçtiğimiz yıl kripto parayı da yakından ilgilendiren  1,2 trilyon dolarlık altyapı paketiyle gündeme gelmişti. Şimdilerde yasal olması için özellikle kullanıcıların merakla beklediği kripto para için ABD masaya oturmaya hazırlanıyor. Yeni bir karar için masaya oturacak olan ABD, özellikle son dönemde dikkat çeken bitcoin için bir karar alacak.

Kamuya açık yapılması planlanan oturumda yoğun karbon ayak iziyle gündeme gelen bitcoin masanın gündeminde olacak. Konu başlığı “Kripto Para Biriminin Temizlenmesi: Blockchainlerin Enerji Etkileri” olacak olan toplantıda Enerji ve Ticaret Komitesi’nin Gözetim ve Soruşturma Alt Komitesi bir araya gelecek.

Kripto paranın son durumu ise 18 Ocak tarihinde yapılan açıklamaya göre Bitcoin % 1.1 azalarak 42 bin 205 dolar oldu. Ethereum % 2.5 azalarak 3 bin 185 dolar ‘ indi. Ripple ise anlık verilere göre 75 cent olarak ifade edilirken, Elon Musk’ın göz bebeği Dogecoin 16 cent  olarak güncellendi.