Ekonomi

Kripto Para’ da Yeni Gelişme! Popüler Fast Food Zinciri Bitcoin’le Ödeme Yaptı

Kripto para her geçen gün kabul görmeye devam ediyor. Son olarak Kripto para birimi Bitcoin, El Salvador’un ulusal para birimi olmasının ardından ülkede benimsenmeye başlandı. Bugün alınan bilgiye göre ünlü fast food zinciri McDonald’s da Kripto para birimi Bitcoin’i benimsedi. Başkent San Salvador’daki bir McDonald’s şubesinde Bitcoin’le ödeme yapılmaya başlandı.

El salvador’ da yürürlüğe giren yasa gereği, ülkede faaliyet gösteren tüm işletmeler Bitcoin ile Chivo’yu kabul etmek zorunda. Cumhurbaşkanlığı Hukuk Danışmanı Javier Argueta, geçtiğimiz günlerde düzenlemeye karşı çıkan işletmelere yaptırım uygulanacağını açıklamıştı. Tüketici Koruma Kanunu kapsamında ilgili maddeler uyarınca ceza verileceğini kaydetmişti.

Öte yandan El Salvador’un hamlesi beklendiği gibi BTC değerinde önemli bir artışa sebep olmadı. Bilakis aralarında Ethereum, Cardano, Bitcoin’in de bulunduğu birçok kripto para birimi, dün tarihinin en büyük düşüşüne tanıklık etti. 7 Eylül akşam saatlerinde yüzde 10’u aşan değer kaybı kripto para yatırımcılarını şoka uğrattı. Gün içerisinde 52 bin 888 dolar seviyesine kadar yükselerek yaklaşık 4 ayın en yüksek seviyesini görürken, sert satış dalgası sonrası 43 bin 347 dolar seviyesine kadar geriledi.