Gündem

Kripto borsası Thodex’in yurtdışına kaçan CEO’su Özer’in, mağdurların zararlarını ödemeye başladığı iddia edildi

Kripto para piyasalarının ciddi popülarite kazandığı Nisan 2021 döneminde, yerli kripto para borsası Thodex’in kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer, binlerce kullanıcı ve yatırımcıyı mağdur etmiş, toplanan paralarla vurgun yaparak yurtdışına kaçmıştı. Thodex borsasının firari CEO’su Özer’in, şikayetlerini geri çekenlere para ödediği ortaya çıktı. Yurtdışına kaçan ve İçişleri Bakanlığı’nın yakalama çalışmaları başlattığı Özer, izini kaybettirmiş ve arkasında binlerce mağdur bırakmıştı.

Thodex Mağdurları Zararlarının Karşılanmasını İstiyor

Nisan 2021 döneminde, yerli kripto para borsası Thodex, yatırımcılarına çok kötü bir sürpriz yapmıştı. Söz konusu dönemde borsanın kullanıcıları ilk olarak çeşitli erişim sorunlarıyla karşılaşmıştı ve borsadan yapılan açıklamada bu aksaklıkların sebebinin “rutin bakımlar” olduğu ifade edilmişti. Ancak çok geçmeden ortaya çıkan tabloda, Thodex borsasının CEO’su Fatih Faruk Özer’in, kullanıcılardan topladığı milyonlarca lira ile yurtdışına kaçtığı öğrenilmişti. Özer hakkında yakalama kararı çıkarılırken, mağdur yatırımcılar da Özer hakkında şikayetçi olmuştu.

“Zararları Gidermeye Başladık”

AA’ya konuşan Özer’in aile avukatı Sevgi Erarslan, tespit edilen 373 mağdurun zararlarının geri ödendiğini belirtti. Daha önce gündeme gelen haberlerde, Özer’in şikayetlerini geri çeken 8 mağdura toplamda 2 milyon TL’lik ödeme yaptığı iddiaları yer almıştı. Özer’in aile avukatı Erarslan, ödemelere ilk olarak büyük meblağlardan başlandığını, 1-2 hafta gibi bir süreçte ise tüm mağdurların zararlarının giderileceğini dile getirdi. Konuya ilişkin açıklamasında Sevgi Erarslan ortada bir dolandırıcılık olmadığını iddia etti.

Özer’in Aile Avukatı: Dolandırıcılık Değil

AA’ya konuşan Erarslan açıklamasında “Zararları gidermeye başladık. Biliyorsunuz ki kripto piyasası risk piyasasıdır ve risk piyasasında da bir hacklenme durumu söz konusu olduğunda sistemin kapatılması olağandır. Bu kapsamda müvekkil bunu yapmak durumunda kalmıştır. Dolayısıyla ortada dolandırıcılığın varlığını gerektirir bir durum bulunmamaktadır.” sözlerini dile getirdi. Avukat Erarslan, mağdurların belirtilen e-mail adresine ulaşması gerektiğini de ifade etti.