Ekonomi

Kredi ve kredi kartı borcu olanlara müjde! Borç erteleme başvuruları başladı

ING Bank tarafından önemli bir kampanya başlatıldı. Bu kampanya kapsamında kredi ve kredi kartı borcu olanlara müjdeli haber verildi ve borç erteleme başvurularının başladığı ifade edildi.

Corona virüs salgınının Türkiye dahil birçok ülkede bireyler ve toplum üzerinde geniş çaplı bir etki gösterdiği belirtilen açıklamada bazı müşterilerin beklenmedik finansal sıkıntılarla karşılaşmış olabileceklerini düşünerek bu müşterilerin ihtiyaçlarını desteklemek amacı ile bir takım uygulamaların devreye alındığı belirtildi.

BORÇ ERTELEME AÇIKLAMASI

Konu hakkında ING Bank tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ING’de bulunan kredisini geri ödeme hususunda zorlanan KOBİ ve ticari müşterilerimizin şubeleri ile iletişime geçmelerini rica ediyoruz.

Koronavirüs salgınından etkilenen bireysel müşterilerimize ihtiyaç, taşıt, konut kredisi taksitleri ve kredi kartı ekstre ödemeleri için 3 ay erteleme imkanı veriyoruz.

Bu uygulamadan yararlanmak isterseniz, taksitleriniz erteleme döneminin faiz etkisi yansıtılarak yeniden hesaplanır ve yeni bir ödeme planı oluşturulur.”

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Bu doğrultuda yapılan açıklamada ING Mobil > Özet > Ürünlerim sekmesinden krediler için ödeme erteleme talebinde bulunabileceğiniz belirtildi bu talep ile ilgili olarak hafta içi mesai saatlerinde aranacağınız ifade edildi.

KREDİ ERTELEME DETAYLARI 

Kredi erteleme detayları ise şöyle ifade edildi:

2021 Haziran ayı sonuna kadar talepte bulunan müşterilerimizin kredilerine yönelik taksit ödemeleri, 3 ay ertelenir. (Örneğin,10 Aralık 2020 tarihli taksitin, 10 Mart 2021 tarihinde ödenmesi beklenir.) Kredi süresi, aylık taksitin aynı seviyede korunması için bu doğrultuda uzatılır.

Ertelenmiş ödemelerden doğan ek faiz, yeni plandaki ilk taksit ödemesine yansıtılır. Ödeme planı yenilendiğinden, diğer taksit tutarlarınız da güncellenir.

Detaylı bilgi için TIKLAYIN.