GündemKamu

Kredi kartını cüzdana koyanlar dikkat: Hesaptan para çekiliyor!

Kredi kartı kullanan vatandaşlara açıklama yapıldı. Birçok vatandaşın cüzdanında artık kredi kartı olduğu için yapılan açıklamalara göre kredi kartı ile yaptığınız market, giyim birçok sektördeki harcamalarınızda puan topladığınız görülürken yıl sonunda yıllık harcamalarınızın kontrol edilmesi gerektiği kontrol etmediğiniz taktirde hesaplardan habersiz olarak para çekilebileceğini belirtti. İşte detaylar…

“HESAPTAN PARA ÇEKİLİYOR”

Uzman İslam Memiş sene sonunun yaklaşmasıyla, kredi kartı kullanan tüketicilere önerilerde bulundu. Bankaların hesap işletim ücretinin, kredi kartlarından direkt olarak çekebileceğini belirten Memiş şu ifadeleri kullandı: “Yıl sonu yaklaşıyor malum. Bu süreç itibarıyla şunu da kontrol ederseniz sizin menfaatinize olur. Yıllık bankanın hesap hareketlerini kontrol edeceksiniz. Sizden habersiz, haksız yere kesilmiş hesap kesim ücretleri var mı? Gereksiz ödemeleriniz var mı veya otomatik talimatı iptal ettiğiniz bir uygulama, ödeme var mı? Mutlaka yıllık olarak banka hesap hareketlerini kontrol etmeniz gerekiyor.”

Hesap kesim ücretinin sizden habersiz kesilebileceğini belirten Memiş, “Hesap kesim ücretleri, altı aylıklar, aylıklar, yıllıklar olarak kesilen, sizden habersiz bir şekilde direkt hesabınızdan kesilen bu ücretlere karşı haksız, yanlış ödemeler olduğunu düşünüyorsanız hemen devreye gireceksiniz, bankanızı uyaracaksınız ve kendinizi bir tüketici olarak koruyacaksınız. Özellikle bu süreçte vatandaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor.” dedi.

“PUANLAR İPTAL OLABİLİR”

Bazı kartların, alışveriş yaptıkça puan toplama özelliği bulunuyor. Ancak bu puanları kullanmak için belirli süre verilebiliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Uzman Memiş, “Diğer önemli bir hususta kredi kartlarınızda atm kartlarınızda puan biriktirme gibi özelliği olan kartlarda yöne belki 31 Aralık itibarıyla o birikmiş olan puanlar iptal olabilir, onu harcamadığınız için. Bunu da tekrar kontrol etmeniz lazım.” dedi. Puanların, tüketicilere verilen bir hak olduğunu belirten Memiş, “Bir kısıtlama var mı? Bunu da mutlaka kontrol edin ki yıl içerisinde kazanmış olduğunuz puanlar kaybolmasın.” ifadelerini kullandı.