Ekonomi

Kredi kartına taksit ve limit sınırı! Yeni düzenlemenin sinyalleri verildi!

Merkez Bankası tarafından alınacak karar ile ilgili açıklama yapan uzman isim, kredi kartlarına taksit ve kart limitleri konusunda yeni düzenleme ile birlikte bir sınırlama geleceği düşüncesini paylaştı. Kredi kartı taksit ve limit sınırı ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Uzman ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi ise katılmış olduğu yayınında kredi kartları ile ilgili açıklama yaparak dikkatleri çekti. Merkez Bankası tarafından getirilebilecek olası düzenlemeleri ile ilgili açıklama yapan Develi, kredi kartına taksit ve limit sınırı getirilme olasılığından bahsetti

Ekonomist  Prof. Dr. Abdulkadir Develi açıklama yaptı!

Merkez Bankası’nın kredi kartları ile ilgili yeni düzenleme sinyali verdiğine dikkat çeken Ekonomist  Prof. Dr. Abdulkadir Develi, enflasyonun ötesinde kredi kartı harcamalarında bir artış söz konusu olduğunu dile getirerek, kredi maliyetleri açısından değerlendirildiğinde, kredi başvurusunda azalma olduğunu ifade etti. Kredi kartı faizlerinde bir artış olduğunu ve kredi kartında aylık bazda faiz oranı ise 3,36 olduğunu vurgulayan Develi, “Kredi kartlarına sınırlandırma tartışması oluştu. Çünkü artış enflasyonun üzerinde. Talebin artması da fiyatları etkiliyor.” Dedi.

Kredi kartına taksit ve limit sınırı gelecek mi?

Kredi kartı limitleri ile ilgili açıklama yapan Develi, enflasyonla kredi hacminin artması beklenildiğini dile getirerek, maaşlar arttıkça kredi limitinin artması gerektiğini vurguladı. Bu durumda asıl önemli olanın, bundan daha fazla artışı engellemek olduğunu dikkat çeken, Develi, fiyatlar arttığında ve kredi kartı limitleri sabit kaldığında çalışanlar zora girebileceğini vurguladı. Enflasyonla ve aynı zamanda da maaş artışıyla kredi limitlerini değerlendirmesinin gerekli olduğunu dile getiren Deveci, “Bu artışın üzerine bir limit durumu söz konusu olabilir” dedi.

Kredi kartına taksit sınırlaması ile ilgili de açıklama yapan Deveci, “Para politikasının sıkılaştırıldığı dönemlerde taksitlerin ciddi sınırlandığını biliyoruz. Şu anda da bir sınır söz konusu olduğunu ve bankaların bu durum karşısında müşterilerine kredi kartı verirken daha ihtiyatlı davranılabilir.” Dedi Asgari geçim kapsamında gerekli olan ürünlere bir kısıtlama olmayabileceğini dile getiren Deveci, “lüks olarak nitelendirilen cep telefonu gibi ürünlerin tüketimini kısmak adına bir düzenleme gelebilir” dedi.

Deveci, taksit sınırlaması ile ilgili çalışmaların şu anda Merkez Bankası’nın gündeminde yer aldığını açıkladı.