Ekonomi

Kredi kartı kullananlar dikkat: 40 gün boyunca geçerli!

Milyonlarca vatandaş kredi kartı kullanıyor. Kredi kartı kullanan vatandaşları ilgilendiren vatandaşlar ise hakları hakkında yeterli bilgiye sahip değiller. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamalara göre ise tüketicilere 10 ile 40 gün arasında faizsiz kredi imkânı sağlanıyor.

Kredi kartı faizinden etkilenmek istemeyenler için güzel bir hak bulunuyor. Yapılan düzenlemelere göre tüketiciler 40 gün boyunca faiz ödemeden para çekme imkanına sahip oluyor. Konu hakkında Türkiye Bankalar Birliği (TBB) tarafından yapılan açıklamada, “Kredi kartları, işlem tarihinden sonra borcun ödenmesi için 10 ile 40 gün arasında bir vadeyi faizsiz olarak kart hamiline sunar. Başka bir ifade ile faizsiz kredi imkânı sağlanır.” İfadeleri kullanıldı.

Vatandaşlar bankaların dijital hizmetlerinden faydalanmaya başladı

Öte yandan corona virüsü salgını döneminde bir çok bankacılık işlemi dijital ortamda yapılmaya başlandı. Banka kartı çıkarmak isteyen vatandaşlar bankaların dijital hizmetlerinden faydalanabiliyorlar. Islak imzaya gerek kalmayan uygulamaya göre hesap açmak isteyen vatandaşlar şubelere gitmek zorunda kalmayacak. Resmi Gazete’de dijital işlemlere yönelik olarak yapılan açıklamada, “Uzaktan kimlik tespiti için kullanılan çözümlerin kişiyi yanlış tespit riskini en aza indirecek şekilde kullanılmasını sağlamak bankanın sorumluluğundadır. “ ifadeleri kullanıldı.