EkonomiGündem

Kredi kartı kullananlar dikkat: 350 liradan 500 liraya yükselecek!

Kredi kartı kullananlar için bir duyuru yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), temassız ödeme limitinin artırıldığını duyurdu. Alınan karara göre, 1 Şubat’tan itibaren temassız ödeme limiti güncellenerek 350 TL’den 500 TL’ye yükselecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kartlı ödemelerde temassız limitin artırılacağını duyurdu. Koronavirüs önlemleri kapsamında temassız limitinin 1 Şubat’tan itibaren 350 TL’den 500 liraya çıkarılacağı belirtildi.

BDDK’nın Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Bankalararası Kart Merkezi’ne (BKM) gönderdiği yazıda yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının Türkiye’de yayılımının önlenmesi amacıyla bankacılık sektöründe bazı tedbirlerin alındığı hatırlatıldı.

LİMİT 500 TL’YE YÜKSELECEK

Daha önce 250 Türk lirasına çıkarılan kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin 7 Mayıs 2021’de 350 Türk lirası olarak güncellendiği aktarılan yazıda, salgın vakalarının devam ettiği bu günlerde kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verildiği bildirildi.