EkonomiGündem

Kredi kartı kullanan milyonlarca kişi dikkat: Artık kısıtlama getirilecek!

Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir karar alındı. Kredi kartlarına kısıtlama getiriliyor. Karar, 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak. Kredi kartı kararıyla ilgili detaylar belli oldu.

KREDİ KARTLARINDA KISITLAMA GETİRİLDİ

Kredi kartlarında sonradan taksitlendirme kaldırılıyor. Artık sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemeleri dışında sonradan taksitlendirme olmayacak. Bu doğrultuda, 1 Nisan’dan itibaren giyim, market, elektronikte sonradan taksit yapılamayacak. lınan bilgiye göre, nakit avans limitlerine yüzde 25 sınırı konulmasının ardından, kamu bankaları Ziraat Bankası ve Vakıfbank sonradan taksitlendirme uygulamasına kısıtlama getirdi.

Yapılacak kısıtlamaya göre, sonradan taksitlendirme uygulaması bireysel kredi kartları için 1 Nisan’dan itibaren sağlık, eğitim, vergi ve sigorta ödemelerinde kullanılabilecek. Giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde ise sonradan taksitlendirme kullanılamayacak.

‘SONRADAN’ TAKSİT OLMAYACAK

Alınan bilgiye göre, Ziraat Bankası, bin TL ile 100 bin TL arası sağlık ve eğitim, bin TL ile 25 bin TL arası vergi ve sigorta ödemeleri, 1 Nisan’dan itibaren faizsiz 4 aya kadar taksitlendirilebilecek. Yine bu sektörlerde, kampanya kapsamında olmayan, 500 bin TL’ye kadar yapılacak harcamalar da yasal vadelerle taksitlendirilecek.

Buna karşılık, bu sektörler dışında kalan giyim, market, elektronik ve benzeri alışverişlerde banka, kredine kartları için “sonradan taksit” uygulaması yapmayacak.