EğitimGündem

KPSS sınavları ne zaman yapılacak? 2022 KPSS lisans, ön lisans başvuru tarihleri açıklandı mı?

Devlet kadrolarındaki iş alımlarında KPSS sınavlarından elde edilen puanlar kullanılıyor. Herhangi bir lisans bölümünden mezun olan adayların katıldığı sınav her sene düzenleniyor. Ön lisans ve ortaöğretim mezunları ise 2 senede bir yapılan sınavlara katılıyor. Kamu kurumlarında açılmış olan kadrolara başvuru yapabilmek için mevcut şartların içinde KPSS şartı da aranıyor.

ÖSYM’nin alacağı sınav başvuruları AİS üzerinden aday şifresi ve T.C. kimlik numarasıyla yapılıyor. Geç başvuru yapıldığı durumlarda ise ek sınav ücreti talep ediliyor. 2022 senesine gelirken en çok merak edilen soruların başında KPSS başvuruları ve sınav tarihleri geliyor. “KPSS başvuruları ve sınavları ne zaman gerçekleştirilecek?” İşte yanıtı..

2022 KPSS sınav başvuru tarihi ne zaman?

ÖSYM tarafından gelecek senenin sınav takvimi henüz paylaşılmadı. Ancak geçtiğimiz senenin ortaöğretim sınav başvuruları 15-30 Eylül tarihlerinde ön lisans sınavı başvurularıysa 21 Ağustos – 2 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Bu sene benzer şekilde başvuruların bu tarihler arasında alınması amaçlanıyor. 2021 senesi KPSS lisans başvuruları ise 29 Mayıs – 14 Haziran tarihlerinde yapıldı.