Eğitim

KPSS sınavına katılanlar dikkat: Bugünden itibaren öğrenebileceksiniz!

Bu sene KPSS’ye katılanlar için önemli bir açıklama yapıldı. ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden yapılan açıklamada, 2021-KPSS A Grubu Alan Bilgisi Testlerinin (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarlarının açıklandığı bildirildi.

2021-KPSS A Grubu Alan Bilgisi Oturumlarına katılan adaylar için ÖSYM’den önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada, temel soru kitapçıklarının ve cevap anahtarının yayımlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

07 – 08 Ağustos 2021 tarihlerinde uygulanan 2021-KPSS A Grubu Alan Bilgisi Testlerinin (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Hukuk, İktisat, Maliye, İşletme, Muhasebe ve İstatistik) Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarları (her test için % 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.
Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 08 Ağustos 2021 tarihinde saat 14.40’tan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2021-KPSS A Grubu Alan Bilgisi Testleri Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları (%10)

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. oturumunda adaylara, çoktan seçmeli 120 soru soruldu. KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturumunda da (Hukuk, İktisat, Maliye) adayların karşısına çoktan seçmeli 120 soru çıktı.