Kamu

KPSS en az 50 puanı olanlar için açıklandı: Devlet kurumu personel alımı yapacak!

Devlet kurumlarında çalışmak isteyen binlerce kişi KPSS’ye katılıyor. KPSS en az 50 puana sahip olanlar için ise yeni duyuru yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda taşra teşkilatlarında çalışmak üzere personel alımı yapılacağı bildirildi. Hizmetli kadrosu için yapılacak olan alımlarda sözlü sınav yöntemi uygulanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetli kadrosu için personel alımı yapacak. Lise veya dengi okul mezunu olanlar kadrolara başvuruda bulunabilecekler. İlanda belirtilen şartları taşıyanlar başvurularını 13.09.2021- 24.09.2021 (saat 23:59) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,
2. Lise veya dengi okul mezunu olmak,
3. 2020 yılı Kamu Personel Seçme Sınavının KPSSP94 puan türünden en az 50 (elli) puan almış olmak.

SINAVA İLİŞKİN TEBLİGAT VE DUYURULAR

1. Sınava ilişkin tüm duyurular Başkanlığımız internet sitesinde (www.diyanet.gov.tr) ve aynı sitedeki İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü sayfasında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
2. “Sınav Giriş Belgesi” alma ve sınav sonuç öğrenme işlemleri adaylar tarafından “sinav.diyanet.gov.tr” adresi aracılığıyla gerçekleştirilecektir.