Gündemİzmir Haberleri

Kötü koku isyan ettirdi! İzmirliler çözüm bekliyor!

Körfezden gelen kötü kokuların tüm kenti sarmasından şikayet eden İzmirliler yetkililerin çözüm bulmasını istedi.

Özellikle havaların ısınmasıyla İzmir Körfezi’nde ortaya çıkan ve tüm şehri esir alan ağır kokunun giderilememesi İzmirlileri isyan ettirdi. 90 Noktadan körfeze akıntı olduğu gerekçesiyle yaz aylarında, özellikle imbat estiğinde şehri esir alan koku sorunu bir türlü çözülemiyor. Kokunun sıcak havalarda kendini daha çok hissettirmesi üzerine rahatsız olan İzmirli vatandaşlar sosyal medyada tepki gösterdi.

Kıyı şeridinde daha çok hissedilen koku sebebiyle İzmirliler kapı pencere açamadıklarını ifade etti. Kanalizasyon ve dere yataklarının Körfez’e pislik taşıması sebebiyle ortaya çıkan kötü koku için yetkililerin önlem almadığından yakınan İzmirliler sorunun çözümü için yetkililerden yardım istedi. Tepkilerini sosyal medya üzerinden gösteren İzmirliler, “Bu koku İzmir’in genelinde var ve bu sene daha da fazlalaştı. Mazgal temizlemek ile olacak iş değil” ifadelerini kullandı.

SOYER “ÇÖZÜLECEK” DEDİ!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ağustos ayının başında Manda Çayı’nın İzmir Körfezi ile buluştuğu bölgede rehabilitasyon projesi hayata geçirileceğini ve koku sorununun biteceğini açıklamıştı. İzmir’in uzun yıllardır çözülemeyen sorunundan mustarip kentliler Belediye Başkanı’nın sözünü yerine getirmesini bekliyor.