Gündem

KOSGEB’den 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredi fırsatı! İşte başvuru şartları

Faizsiz kredi ve hibe arayanlara müjdeli haber KOSGEB’den geldi. KOSGEB destekleri sayesinde vatandaşlar hem kendi işlerini kurabiliyor hem de finansman desteğinden yararlanıyor. Mobilya üretip satmak isteyen girişimcilere KOSGEB’den 50 bin TL hibe desteği gündeme geldi. Daha fazla nakit arayanlar ise 100 bin TL faizsiz krediyi geri ödemeli bir şekilde alabiliyor. KOSGEB Mobilya İmalatı Hibe Desteği nedir, kimler yararlanabilir?

KOSGEB’den Mobilya Sektörüne Destek

Girişimcilerin ve kendi işini kurmak isteyenlerin bir numaralı adresi olan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) yeni duyurularıyla gündeme geldi. Buna göre KOSGEB mobilya sektöründe faaliyet gösterecek işletmeler için 50 bin ve 100 bin TL tutarında finansman programlarını hayata geçirdi. KOSGEB Mobilya İmalatı Hibe Desteği kapsamında vatandaşlar mobilya üretip bu mobilyaları satmak istediklerinde 50 bin TL geri ödemesiz kredi kullanabilecek.

KOSGEB’in konuyla ilgili resmi duyurusunda “Destek, fabrikalarda kendi ürettiği mobilyaları satmak için bir dükkân açmak isteyen vatandaşlara verilmektedir. KOSGEB’den mobilya imalat desteği kredisini almak isteyen girişimci bireylerin, öncelikle hangi türden mobilya üretimi yapacağına karar vermesi gerekmektir.” ifadeleri yer aldı. Bununla birlikte destekten yararlanmak isteyenler için C-31 türü mobilyaların kredi ve hibe kapsamına alındığı belirtildi.

Mobilya İş Planı Gerekiyor

“KOSGEB mobilya imalat desteği için başvuru şartlarını karşılayan vatandaşlar başvuru beyanlarını, ikamet adreslerindeki KOSGEB Hizmet Müdürlüğü’ne yapabilecekler. Bu kapsamda 18 yaşından büyük ve TC vatandaşı herkes KOSGEB girişimcilik sertifikası aldıktan sonra bu programa başvuru yapabilecek. Ayrıca KOSGEB mobilya iş planı olmayan girişimciler bu destekten yararlanamayacak. KOSGEB’in mobilya imalatı desteği programı, 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz geri ödemeli kredi şeklinde girişimcilere sunuluyor.