İzmir Haberleri

Koronavirüsü İzmir’in sokaklarını boşalttı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü tüm dünyayı etkisi altına aldı. Türkiye'de de ortaya çıkan koronavirüsü tedbirleri kapsamında "Evde Kal" çağrısına İzmirliler uydu. 65 yaş ile üstündekilere getirilen sokağa çıkma kısıtlaması üzerine tarihi Saat Kulesi, Kordon Boyu ve Karşıyaka Anıt çevresi boş kaldı.

İzmir’de koronavirüsü tedbirleri kapsamında “Evde Kal” çağrısına İzmirli vatandaşlar uydu. 65 yaş ile üstündekilere getirilen sokağa çıkma kısıtlamasından sonra tarihi Saat Kulesi, Kordon Boyu ve Karşıyaka Anıt çevresi boş kaldı.

Dronla görüntülenen tarihi Saat Kulesi, Kordon Boyu, Gündoğdu Meydanı ve Karşıyaka Anıt çevresinde insan yoğunluğunun olmadığı görüldü.

Belediyenin koronavirüs tedbirleri çerçevesinde yeniden düzenlediği vapur seferlerinden dolayı Karşıyaka İskelesi’nde çok sayıda vapurun beklediği gözlemlendi.

Öte yandan, yaşlılara polis ve belediye ekiplerinin desteği sürerken, gönüllü birçok kişi de evlerinden dışarı çıkmayan yaşlı ve hastalara yardımcı olmaya devam etti.