İzmir Haberleri

Koronavirüsten dolayı İzmir tehlike altında diyen Yılmaz Özdil’e Bakan Koca’dan yanıt!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına koronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz Özdil'in bir Youtube programına konuk olarak katılarak "İzmir tehlike altında" sözlerine ilişkin Bakan Koca'ya gazetecilerden biri soru sordu. Bakan Koca ise, bazı illerde vaka sayılarının yüksek olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu ile koronavirüsü toplantısının ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısının 92’ye toplam vakanın ise 5 bin 698’e yükseldiğini duyurdu. Sağlık Bakanına Gazeteci Yılmaz Özdil’in “İzmir’de vaka ve ölü sayısının çok yüksek olduğu ve bu bilgilerin paylaşılmadığı” yönündeki iddiaları soruldu.

“BAZI İLLERDE VAKA SAYILARI YÜKSEK”
Bakan Koca, bazı illerde vaka sayılarının yüksek olduğunu dile getirdi. Bu anlamdaki verileri ve Bilim Kurulu olorak bu illerde alınması gereken ilave önlem tavsiyelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir rapor olarak sunduklarını kaydetti.