Sağlık

Koronavirüs’te Yeni Dönem! PCR Testleri Sona Erebilir!

Koronavirüs tüm dünyaya yayılmaya başladığından beri, kişilerde koronavirüs olup olmadığını öğrenmemizin tek yolu PCR testleri. Burun ve boğazdan alınan sürüntü örnekleri sonucu netice öğrenilmektedir. Ancak vatandaş PCR testi olmaktan çekiniyor. Bilim insanları bunun için yeni yollar araştırmaya başladı. Son olarak yapılan araştırma PCR testlerinin sonunu getirebilir. İşte o araştırma…

İskoçya Bilim İnsanları Duyurdu!

Koronavirüs olup olmadığınızı öğrenmenin yeni bir yolu bulunmuş olabilir. İskoçya’daki bilim insanları, önemli bir araştırmaya imza attı. Bilim insanlarının iddiasına göre x-ray kullanarak yapay zeka özellikli koronavirüs teşhis testi çalışmaları yürütüldü ve %98 kesin sonuç aldığı ifade edildi.

UWS Duyuşsal ve İnsan Bilgi İşlem Direktörü Profesör Naeem Ramzan, ekibiyle yürüttüğü bu önemli çalışmanın PCR testleri hazır olmadığı zamanlarda yerine rahatlıkla kullanılabilecek ve 2 saatte sonuç veren bir çalışma olduğunu ifade etti.

İskoçyalı bilim insanları tarafından yapılan araştırmalara göre X-ray ile koronavirüs tespit edilebilir. UWS Duyuşsal ve İnsan Bilgi İşlem Direktörü Profesör Naeem Ramzan yeni sistem için şu açıklamada bulundu;

“Uzun süredir Covid-19’u tespit edebilen hızlı ve güvenilir bir araca ihtiyaç vardı ve bu, Omicron varyantının yükselişiyle daha da doğru hale geldi. Bazı ülkeler, sınırlı teşhis araçları nedeniyle çok sayıda Covid-19 testi yapamıyor, ancak bu teknik, virüsü hızlı bir şekilde tespit etmek için kolay erişilebilir teknolojiyi kullanıyor. Özellikle PCR testleri, yayılan virüsleri tespit etmede hala önemli bir rol oynayabilir.”