Gündem

“Koronavirüste ikinci dalgayı yaşıyoruz!”

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede Koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşandığını söyleyerek, “Kaçınılmazdı” dedi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede koronavirüs salgının ikinci dalgası yaşandığını söyledi. Başbakan Johnson, Sky News’e yaptığı açıklamada, koronavirüs vaka artışı durdurmak için tüm önlemleri gözden geçirdiklerine işaret ederek, “Salgınla mücadelede ikinci bir ulusal çapta karantinayı istemiyoruz. Ülkede salgının ikinci dalgasının geldiğini görüyoruz. Salgın yayıldıkça elbette daha fazla önlem almamız gerekecek.” diye konuştu.

İNGİLTERE’DE SON 133 GÜNÜN EN YÜKSEK VAKA SAYISI AÇIKLANDI

Öte yandan İngiltere’de son 24 saatte 4 bin 322 koronavirüs vakası tespit edilmesiyle son 133 günde görülen en yüksek günlük vaka sayısı kaydedildi. İngiltere Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 27 artarak 41 bin 732’ye ulaştı. Son 24 saatte 4 bin 322 yeni vaka tespit edildi. Bu sayı, 4 bin 649 vakanın saptandığı 8 Mayıs’tan bu yana görülen en yüksek günlük rakam oldu. Toplam vaka sayısı ise 385 bin 936’ya yükseldi. Avrupa’da koronavirüsten en çok ölümün görüldüğü İngiltere’de vaka sayısı ağustos ayından itibaren yükselişe geçmişti. Ülkede artan vakalar karşısında 14 Eylül’den itibaren 6’dan fazla kişinin bir araya gelmesi yasaklanmıştı.