MagazinSpor

Koronavirüse yakalanan Ronaldo’nun karantinayı deldi iddiası!

Koronavirüse yakalanan dünyaca ünlü oyuncunun karantinayı deldiği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Dünyaca ünlü yıldız Ronaldo’nun koronavirüs testi pozitif çıktı. Yıldızın karantina kurallarına uymayacak İtalya’ya gittiği iddiası ise gündem oldu.

Milli maçlar nedeniyle Portekiz’in kampına katılan Juventus’un yıldızı Cristiano Ronaldo, İsveç maçı öncesi yapılan koronavirüs testinin pozitif çıkması sonrası karantinaya alınmıştı. Ancak yıldız futbolcunun protokollere uymadığını ve İtalya’ya döndüğünü söyleyen Portekiz Spor Bakanı, yıldız futbolcuyu eleştirdi.

Salı günü 35 yaşındaki futbolcunun, İspanya ve Fransa’ya karşı oynanan maçlardan sonra yapılan koronavirüs testi pozitif çıkmış ve Portekiz kadrosundan çıkartılarak izole edildiği açıklanmıştı.

Bir gün sonra ambulans uçağa atlayan Ronaldo, karantina süresini tamamlamak için İtalya’ya Torino’daki evine döndü. Torino Havalimanı’na indikten sonra bir ambulansla evine götürülen Ronaldo’nun tüm tecrit protokollerine uyduğu belirtildi.

Ancak Portekiz Spor Bakanı Vincenzo Spadafora’ya göre; yetkililer Ronaldo’nun ülkeden ayrılmasına izin vermedi ve yıldız futbolcu İtalya’ya giderek protokolü bozdu.

Portekiz basınına konuşan Spadafora, “Sağlık yetkililerinden özel bir izin yoksa, Ronaldo’nun Portekiz’de uygulanan protokollere saygısızlık ettiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.