GündemMagazin

Koronavirüse yakalanan Burak Akkul’un son durumu nasıl? Yoğun bakıma mı kaldırıldı?

Teve 2'de yayınlanan Çok Gezenti proramının sunucusu Burak Akkul koronavirüse yakalandı. Sosyal medyada Akkul'un sağlık durumunun kötüleştiği ve yoğun bakıma kaldırıldığı yönünde iddialar ortaya atıldı.

Teve 2’de yayınlanan Çok Gezenti programının sunucusu Burak Akkul’un koronavirüs testi pozitif çıktı. Akkul’un hastanede karantinada koronavirüs tedavisi devam ederken sosyal medyada durumunun kötüleştiğine ve yoğun bakıma alındığına dair iddialar ortaya atıldı.

Burak Akkul’un eşi Seda Akkul ise sinir krizi halinde ağladığı ve kustuğu için eşinin yanında karantinaya alındığı iddia edildi. Kötü haberi Burak Akkul’un eşi Seda Akkul’un abisi Hüseyin Arslan sosyal medya hesabından duyurdu.

Burak Akkul’un kayınbiraderi Hüseyin Arslan’ın paylaşımı şu şekilde:

“Merhaba. Ben Burak Akkul’un kayınbiraderiyim. Seda Akkul’un abisi. Burak bildiğiniz üzere hastanede tedavisi süren Corona teyit edilmiş olarak yatıyorken dün akşamüzeri yoğun bakım ünitesine alındı. Okuduğu haberler ve duygusal kişiliği mücadelesinde yorucu bir hal aldı.

Bu nedenle ilaç verilmek suretiyle uyku halinde tedavisine devam ediliyor. Bugün akşam saatlerinde hastaneye giderek doktoruyla görüştüm ve ellerinden gelen en iyi şekilde Burak’la ilgilendikleri bilgisini aldım. Bununla beraber hepinizden bir ricam, bir itirazım var.

Bu gibi “Burak Akkul vefat etti, Burak öldü” gibi kesin ifadeler tamamen vicdandan yoksun, acımasız bir şekilde bizleri, ailesini ve sevenlerini dehşete düşürüyor. Hatta Burak öldü mü? diye sorduğunuzda bile, biz hemen, tekrar hastaneye nasıl ulaşır bu bilgiyi nasıl teyit ederiz diye, korkuyor panikliyoruz.

Burak’la birlikte hayatının anlamını bulduğuna inanmış kalbi sevgiyle dolu biricik kız kardeşim, meleğimi bu sabah, delirmek üzere aldım evinden. Tek sebebi bu fütursuzca atılan “kaydedin bu twiti, bakın dediğim çıkacak” içerikli bir bilgiye sahip olunmadan, bir insanın hayatıyla ilgili atılabilen, 3 5 kelimeye sığan twitler.

Seda, Corona etkisinden kurtulmak üzereydi, çok güçlüydü, ayaktaydı, her zaman öyledir dağ gibi kardeşim. Dün gece tüm gece uyuyamamış ağlamış, inanın çok az ağlar. Bünyesi zayıflamış, zaten bir lokma yiyemiyor günlerdir, bugün ne ateş, ne baş ağrısı, sürekli sinir krizi halinde ağladığı ve kustuğu için eşinin yanında karantinaya alındı.

Evde bakabilecekken biz, teskin edip sterilize tutabilecekken “öldü mü, öldü mü, kesin öldü” twitleri tüketti, sakinleştirici alarak hayata tutunmaya çalışıyor. Corona hastalığı kesinleşmiş olarak. (Nasıl olmasın, eşinin terini sildi 3 gün ). Şimdi herkese cevap vermek adına, Burak Akkul öldü mü? Hayır, 3 saat önce yaşadığını biliyorum. Ama yoğun bakımda bir hastanın yanına doktoruna, her saniye ulaşamıyoruz. Lütfen, iyi niyetinizden eminim, değer veriyor olmanız gurur verici ancak sabırla bekleyin ve inanın. İyileşecek Burak.”

EŞİ SEDA AKKUL AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Seda Akkul, “Burak dinleniyor ve ateşi kontrol altında. Öksürük devam ediyor. Yorumların hepsini okuyamadım ancak kısaca cevaplamak isterim ki; Londra’dan İstanbul’a geldik ve hemen evimize en yakın özel hastaneye gidip kontrol yaptırdık. Hastaneden evimize geri gönderildik ve iki gün boyunca kimse ile temas kurmadan izole şekilde evimizde bekledik. Ateş yükselmesi ve artan öksürük ile yine aynı hastaneye başvurduk ve oradan şu an bulunduğu hastaneye gitmemiz gerektiği söylendi” ifadesini kullandı.

Akkul, “Burak gözlem altına alındı, ben eve dönüp yine kimse ile temas kurmadan izole şekilde bekledim. Bende semptom yok, Burak’ta yüksek ateş ve öksürük olarak ortaya çıktı semptomlar, şimdi daha iyi ve iyileşip yanıma döneceğine inancım tam. İyi dilekleriniz için çok teşekkürler” dedi.