Genel

Koronavirüs ve gribi ayırt edebilecek!

Güney Kore, koronavirüs ile mevsimsel gribi ayırt edebilecek bir test kiti geliştirdiğini duyurdu.

Koronavirüs salgını tüm etkisi ile devam ederken dünyada pek çok ülke birinci dalganın ikinci piki ya da ikinci dalga ile baş etmeye çalışıyor. Bir yandan koronavirüs etkileri devam ederken kış aylarının gelmesiyle uzmanları yeni bir endişe de sardı. Belirtileri koronavirüs ile çok benzer olan mevsimsel gribin ayırt edilememesi, tedavi süreçlerini sekteye uğratabilecek önemli bir sorun.

Bu bağlamda çalışmalar başlatan Güney Kore, koronavirüs ve influenza hastalıklarını birbirinden ayırt edebilecek bir test kiti geliştirdiklerini duyurdu.

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Yöneticisi Jeong Eun-kyeong; “Koronavirüs ve influenza ortak semptomlara sahip olduğundan, ülkenin salgınla mücadelesinde onları birbirinden ayırmak çok önemli” dedi.

ONAY BEKLİYOR

Güney Kore tarafından geliştirilen kitin, ülkenin Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı tarafından verilecek onayı beklediği belirtiliyor. Jeong Eun-kyeong, “Onay gelirse, test süresini kısaltmak için eş zamanlı bir teşhis kitinin sunulabileceğine de inanıyoruz” diye konuştu.

Bununla birlikte dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi Güney Kore’de de vaka sayıları Mart ayındaki sayılara geri döndü. Güney Kore hükümeti, özellikle 60 yaş üzeri ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların grip aşısı olması konusunda adımlar atarken okulları tekrar kapattı ve bazı kısıtlamalar yeniden hayata geçirdi.