Gündem

Koronavirüs tedavisine 1,6 milyonluk fatura!

Koronavirüs’e yakalanan ilk Türklerden olan 73 yaşındaki Oğuz Peker’in tedavi faturası olay oldu. Özel bir hastane koronavirüs tedavisi gören Peker’e 1 milyon 600 bin liralık bir ödeme çıkarıldı.

Mart ayından itibaren Türkiye’de de salgına dönüşen Koronavirüs’e yakalanan ilk hastalardan olan 73 yaşındaki Oğuz Peker’in tedavisi tamamlandı. 23 Mart’ta hastaneye yatan ve yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Peker, taburcu oldu. 4 ay yoğun bakım içerisinde yaklaşık 5,5 ay sonra taburcu olan Peker’e 1.6 milyon liralık bir ödeme çıkarıldığı öğrenildi.

1.6 MİLYONLUK FATURA

Tedavisi boyunca özel bir hastanede kalan Oğuz Peker’e çıkarılan faturanın 1 milyon lirası Peker’in özel sağlık sigortası tarafından karşılandığı, diğer 600 bin lirasını ise Peker’in kendisinin ödediği aktarıldı.
Bilindiği gibi, Covid-19 enfeksiyonu Oğuz Peker’in tüm organlarında aşırı tahribata yol açmıştı. Akciğerleri, karaciğeri, böbrekleri başta olmak üzere çoklu organ yetmezliğine yol açarken, boğazından delik açılarak tedavisi devam etmişti. Yoğun bakım servisindeki tedavide hemofiltrasyon ve çıkışa yakın dönemde ise hemodiyaliz tedavisi görmeye başlamıştı. Yoğun bakımda geçen kesintisiz 4 ayın sonunda 28 Temmuz’da servis odasına çıkarılmıştı.

“NEDEN HERKES MASKE TAKIYOR!”

Aylar sonra taburcu olmanın mutluluğunu yaşayan Oğuz Peker, 4 ay sonra kendine geldiğinde “Trafik kazası mı geçirdim? Neden herkes maskeli?” diye sormuş ve sosyal medyada gündem olmuştu. Herkesin maskeli olduğu bir dünyaya uyanan Oğuz Peker, pandemi nedeniyle yaşananları idrak etmekte hayli zorlandığını söylemişti.